بدون شک یکی از پرطرفدارترین لباسها، هم درمیان آقایون و هم خانمها، جین است که میشود به راحتی و با هر سلیقه و سبک استایلی ست کرد. اما جالب است بدانید که این مدل شلوارها از ابتدا مانند امروز پرطرفدار نبوده است، در واقع اولینبار در قرن شانزدهم در شهر جنوا واقع در ایتالیا ملوانانی بودند که شلوارجین میپوشیدند. آنها به این دلیل که طولانی مدت در دریا بودند و کارسخت انجام میدادند، مدام دچار فرسودگی لباس میشدند، همین امر آنها را به این فکر واداشت تا به دنبال پارچهای مقاوم برای لباسهایشان بیفتند. درنهایت جستوجوی آنها جواب داد و در سفر خود به هند، آن را یافتند. هندیها به این پارچه که از پنبه ضخیم ساخته میشد، دانگری میگفتند ولی ملوانان براساس نام شهرخود، جنوا، نام جین یا جینز را برآن نهادند.
اولین بار شلوار جین در سال 1873 ثبت شد اما برای اطلاع که فرآیندی که طی کرده باید به چند سال قبلتر برویم، به سال 1851، زمانی که فردی به نام لوی اشتراوس از آلمان به نیویورک مهاجرت کرد. برادر لوی در نیویورک، فروشگاه مواد خشک داشت و لوی برای کمک به او، به نیویورک رفت و در آنجا به یادگیری تجارت مشغول شد و چند سال بعد، در سانفرانسیسکو، شعبه دوم مغازه برادرش را باز کرد. لوی در کار خود بسیار موفق شده بود، او مشتری داشت به نام جیکوبدیویس. شغل جیکوب خیاطی بود و در بین مشتریان خود با این مشکل مواجه بود که مدام جیب شلوارها پاره میشوند. او تصمیم گرفت با پرچهای فلزی، گوشه جیبها را محکمتر کند. این اقدام او مورد استقبال مشتریانش قرار گرفت به همین دلیل دیویس درصدد آن برآمد تا این اختراع را ثبت کند ولی پولی نداشت، پس تصمیم گرفت به لوی اشتراوس پیشنهاد شراکت دهد و نیمی از حق ثبت اختراع را به او ببخشد. اشتراوس پذیرفت و بدین ترتیب در سال 1873 حق ثبت اختراع در اختیار هردو آنها قرارگرفت.
اشتراوس با شراکت دیویس شرکت لیوایز را تاسیس کرد، در آن زمان شلوارجین را فقط گاوچرانها و کارگران استفاده میکردند تا در سال 1950، جیمز دین در فیلم "شورش بدون دلیل" از شلوارجین استفاده کرد و بعد از آن به نماد شورش جوانان تبدیل شد و مورد استقبال عدهای قرارگرفت. به همین دلیل به مدت دو دهه استفاده از شلوارجین در مدارس، تئاترها و رستوران ها ممنوع اعلام شد ولی سرانجام در سال 1970 وارد دنیای مد شد.
بهصورت کلی، یک سری ویژگیها مانند نخ، نیلی رنگ بودن، بافت،طرح، شستو شو و پرداختهای قبلی باعث منحصربه فرد بودن شلوار جین هستند. همچنین جین بر خلاف سایر پارچهها، قابلیت برس زدن، سمباده زدن، حکاکی لیزری و .... را دارد. و تمام این ویژگیها آن را تبدیل به پرطرفدارترین پارچه در بین مردم با هر سلیقهای کردهاست.
امروزه پیشرفت تکنولوژی، تولید انواع پارچه جین با ویژگیها و ظاهرهای متفاوت را ممکنکردهاست. در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم؛
این مدل، به عنوان طبیعیترین نوع جین شناخته میشود که تمام اجزای تشکیلدهنده آن پنبه است و به همین خاطر در تولید سایر انواع جین نیز به کار برده میشود. این نوع جین که برای دوخت کت و انواع لباس کاربرد دارد بسیار بادوام، کاربردی و مقاوم است.
از لحاظ ظاهری، تفاوتی با سایر جینها ندارد تنها وجه تمایز جینلبهدار نسبت به سایر جینها این است که در قسمت انتهایی، یک نوار به رنگ قرمز یا نارنجی دارد.
لباسهایی که با این نوع جین دوخته میشوند، کیفیت و قیمت بسیار بالایی دارند. و اگر قصد تهیه آن را دارید پیشنهاد میکنیم از اصلیترین تولیدکننده آن یعنی ژاپن تهیه کنید.
معمولا بعد از فرآیند تولید پارچه جین، آن را شستشو میدهند، ولی در جین خام این مرحله انجام نمیشود، در نتیجه ظاهری یکدست به رنگ آبی تیره دارد و به دلیل اینکه سنگشور نشدهاست، از مقاومت بالایی برخوردار است به طوری که تا حداکثر یک سال میتوان بدون شستشو از آن استفاده کرد.
اگر خیاط هستید و قصد دوخت لباس با این نوع پارچه را دارید، توصیه ما این است که قبل از دوخت، حتما پارچه را بشویید تا به اندازه واقعی خود برسد.
همچنین جین خام یک گزینه عالی برای دوخت انواع پوشاک، کیف، کفش و کلاه است.
بدون شک بهترین و راحتترین نوع جین، جینکشی است که از با اضافه کردن حدود 35 درصد الیاف مصنوعی به نام لاکرا تولید میشود. این نوع جین به دلیل کشسانی که دارد بهترین گزینه برای دوخت شلوارهای ورزشی و جذب است.
درگذشته، به دلیل اینکه از گیاه نیل برای رنگ کردن جین استفاده میکردند، مردم تنها به پارچهای که آبی بود جین میگفتند. اما باید به شما بگوییم که امروزه با استفاده از رنگهایمصنوعی مختلف، جینی که در ابتدا کرم رنگ است را به رنگهای دلخواه و متنوعی چون سیاه، قرمز، خاکستری، سبز و .... تبدیل میکنند. و این امکان را برایتان فراهم میکنند تا استایلی ساده، شیک و پرانرژی داشته باشید.
همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، در مراحل پایانی تولید پارچهجین آن را به روشهای گوناگون میشویند، یکی از این روشها شستشو با سنگ است که در اصطلاح به آن سنگشور میگویند. در این روش در نتیجه سایشی که صورت میگیرد پارچه، ظاهری قدیمی و کم دوام اما جذاب و متفاوت به خود میگیرد و همین امر باعث شده تا طرفداران خاص خود را هم داشته باشد.
یکیدیگر از روشهای شستشو، استفاده از اسید است. در این روش برای شستن جین از کلر استفاده میکنند. استفاده از کلر سبب میشود تا رنگ پارچه کاملا تغییر کرده و سفید شود، همچنین ظاهری کاملا فرسوده و کهنه داشته باشد.
برای داشتن این نوع پارچه جین، لازم است تا اجازه دهیم پارچه به رنگ طبیعی خود یعنی کرم یا خاکستری باقی بماند. جین اکرو به دلیل رنگ خنثیای که دارد به راحتی با هر لباسی ست میشود.
جین معکوس را از هر طرف نگاه کنی، جین است زیرا تفاوتی در بافت رو و پشت آن پیدا نخواهیدکرد.
جین، پارچهای نسبتا ضخیم است و معمولا استفاده از آن در فصلهای گرم سال با دشواری همراه است. اگر شما از علاقمندان به جین هستید و از اینکه در تابستان با آن احساس راحتی نمیکنید، ناراحت هستید باید بگوییم که راه حل شما استفاده از پارچه جینکاغذی است. این پارچه از ترکیب الیافکتان با پلیاستر تولید میشود که بسیار سبکتر از جین معمولی است. فقط به دلیل داشتن الیافطبیعی کتان، کمی چروکپذیر است که راحتی و خنکی آن باعث میشود چندان به چشم نیاید.
تفاوت این مدل جین، در رنگ، مدل یا جنس نیست. تنها چیزی که باعث تمایز آن میشود، طرحهای زیبای آن است. در این مدل از نقاشی یا چاپ تصاویر برای طرحدارکردن آن استفاده میکنند.
بافت این مدل جین، مشابه مخمل است و دارای چروکهایی است که به راحتی ازبین نمیرود. از این پارچه، در دوخت کتودامن و نوع خاصی شلوار استفاده میشود.
اگر میخواهید لباسهایتان مرتب، صاف و اتوکشیده باشد از این نوع پارچه استفاده کنید. ترمو در واقع یک پارچه سبک است که به جین وصل میشود و مانند یک لایه عمل میکند.
اصطلاح پلی برای پارچههایی بهکار برده میشود که در ترکیبات آنها از پنبه، پلیاستر و الیاف مصنوعی استفادهشدهاست. پلیجین هم نوعی جین است که در ترکیبات آن از پلیاستر استفادهکردهاند، در نتیجه پارچهای نرم، بادوام، مقاوم در برابر چروک و با قابلیت ارتجاعی بالا است و به همین دلیل گزینه مناسبی برای دوخت انواع کلاه، ژاکت و بلوز است.
شلوار جین که در ابتدا به عنوان لباس کارگران و گاوچرانها استفاده میشد، امروزه به یکی از پرطرفدارترین لباسها در بین افراد با هر سلیقهای تبدیل شدهاست. تنوع در نوع و طرح پارچه جین، این امکان را برای شما فراهم میکند تا با هر استایلی، از این شلوارها استفادهکنید.