خورش مرغ کاری یکی از خورشهای خوشمزه و محبوب هندی است که به خاطر طعم دلپذیرش در ایران نیز مورد استقبال قرار گرفتهاست. این خورش که با ادویهجات معطر و سیر و پیاز تهیه میشود، میتواند تجربهای متفاوت و لذیذ را برای علاقهمندان به غذاهای تند فراهم کند. با ترکیب مناسب مرغ و ادویهها، شما میتوانید یک وعده غذایی سالم و خوشمزه را در کمترین زمان ممکن آماده کنید. اگر به دنبال یک غذای خاص برای مهمانیها یا حتی یک شام ساده و سریع هستید، خورش مرغ کاری گزینهای عالی خواهدبود. در ادامه طرز تهیه خورش مرغ کاری را به صورت مرحله به مرحله میخوانید.
سینه مرغ | 2 تکه |
پودر کاری | 1 قاشق چایخوری |
پیاز | 1 عدد متوسط |
کره | 25 گرم |
سیر | 2 حبه |
رب گوجهفرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
خامه صبحانه | 2 قاشق غذاخوری |
جعفری خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
برای تهیه خورش مرغ کاری، ابتدا سینه مرغ تازه را روی تخته قرار دهید. پوست و استخوانهای اضافی را جدا کرده و آن را به قطعات بزرگ مکعبی برش بزنید. سپس مرغ را آبکشی کنید و بگذارید خونابهاش خارج شود.
در این زمان، پیاز را پوست کنده و به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. یک تابه مناسب روی حرارت متوسط قرار داده و مقداری روغن در آن بریزید تا داغ شود.
زمانی که روغن داغ شد، پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید و تا زمانی که نرم و شفاف شود تفت دهید. سپس سیر رنده شده را به تابه افزوده و کمی تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
ادویهها شامل فلفل سیاه و پودر کاری را به مخلوط اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر و رنگ ادویهها با یکدیگر ترکیب شود. بلافاصله بعد از آن، رب گوجهفرنگی را به مخلوط افزوده و به مدت یک دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفتهشود.
سپس کره را به مواد اضافه کنید و بعد از ذوب شدن آن، تکههای مرغ را به تابه اضافه کنید تا رنگ مرغ تغییر کند و بوی زهم آن از بین برود. کمی نمک روی مرغ بپاشید.
نصف پیمانه آب جوش را به مخلوط اضافه کرده و درب تابه را بگذارید تا خورش به آرامی بپزد. در این فاصله، جعفری را شسته و به صورت ریز خرد کنید.
بعد از 15 دقیقه از شروع پخت، خامه صبحانه را به خورش اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا یکدست شود. بگذارید خورش به مدت 15 دقیقه دیگر بپزد تا غلظت مطلوب را به دست آورد.
در نهایت، خورش مرغ کاری را در ظرف سرو ریخته و با جعفری و در صورت تمایل با زرشک تزئین کنید و به همراه برنج یا نان سرو نمایید. نوش جان!